Train de trainer cursus Amsterdam

website-maurits-img-sep

Leer workshops en trainingen geven met impact!

Met mijn train de trainer cursus leer je trainingen ontwerpen en uitvoeren. Je leert de basis van het trainersvak. In de train de trainer workshop gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke stijl als trainer. Want hoe breng je de lesstof over op de deelnemer? En hoe zorg je ervoor dat hij of zij geïnspireerd naar huis gaat? Hoe ga je om met weerstand? Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende werkvormen zodat je ook zelf ervaart wat het effect is van de manieren waarop je kennis kunt overbrengen. Kortom: je leert hoe je je zo effectief mogelijk op een training kunt voorbereiden.

Train de trainer workshop: dit ga je leren

De basis van het trainersvak;

Trainingen/workshops ontwerpen en uitvoeren;

Je eigen trainingsstijl kennen en beheersen;

Met plezier en zelfvertrouwen trainingen geven;

Rollenspellen ontwerpen en begeleiden.

Train de trainer programma: direct resultaat

Na de train de trainer cursus kun je direct aan de slag met het geven van workshops en trainingen die daadwerkelijk impact maken. Je past de geleerde technieken, handvaten en methoden toe. Ook ben jij je bewuster van je eigen aanpak en de groepsdynamiek.

Train de trainer cursus: de inhoud

Wat is faciliteren?

Wat zijn essentiële eigenschappen van de ideale facilitator?

Hoe presenteer je jezelf als facilitator?

Welke rollen kun je aannemen als facilitator?

Wat is de verhouding tussen opdrachtgever, facilitator en groep?

Verschillen in aanpak per probleem bij opdrachtgever zoals teambuilding, feedbacksessies en veranderingsprocessen (lean, scrum, agile en creativiteitssessies).

Hoe coacht een facilitator individuen in teams?

Hoe om te gaan met weerstand in de groep?

Hoe bereid je een training voor?

Hoe zorg je voor een geslaagde follow-up van een trainingssessie?

Train de trainer cursus Amsterdam: voor wie geschikt?

Elke trainer heeft verschillende sets van vaardigheden en kennis nodig. Ze moeten beschikken over vakinhoudelijke expertise en natuurlijk ook instructie-expertise. Mijn train de trainer cursus is dan ook uitermate geschikt voor beginnende én ervaren projectmanagers, communicatiemanagers, accountmanagers en contentmanagers. Het is geschikt voor iedere deskundige die het trainersvak op een leuke en inspirerende manier wil leren.

website-maurits-img-sep

Investering train de trainer Amsterdam

Train de trainer wordt in drie dagdelen gegeven. Iedere groep bestaat uit 6 tot maximaal 8 mensen. De investering voor de train de trainer workshop bedraagt in totaal € 5.400,-.

Persoonlijke coaching train de trainer mogelijk

Wil je de workshop train de trainer volgen met persoonlijke coaching? Ook dat is mogelijk! De investering bedraagt in dat geval € 250,- per uur.

Waar vindt de train de trainer training plaats?

De train de trainer workshop vindt plaats op een locatie naar jouw keuze. Dat kan bij jou op locatie of in een gezellige setting bij mij.

Opbouw train de trainer workshop

Met train de trainer leer je workshops modereren. Je leert de basisvaardigheden van een moderator beheersen en je oefent met creatieve technieken. De train de trainer workshop bestaat uit drie dagdelen en is als volgt opgebouwd:

1. Basis van modereren

Theorie, inzicht in essentiële vaardigheden van een trainer: hoe maak je een workshop interactief en wat zijn praktische tools?

2. Voor de groep staan in de praktijk

Hoe maak je indruk op de groep? We analyseren goede workshoptrainers, wat past bij jou en wat juist niet. We zoeken naar het beste potentieel in jou om voor een groep te kunnen modereren. Kortom: hoe gebruik je non verbale communicatie, wat verbindt jou met hetgeen waar je een workshop over geeft en wat geeft jou de energie om anderen ook aan te zetten.

3. Borgen

Uitvoeren van jouw beste workshop zoals je dat gaat doen voor je eigen organisatie en dat weer verbeteren. Feedback krijgen van mij en de andere cursisten.

Meer weten over de train de trainer cursus?
Neem contact op

Ben je enthousiast over de aanpak maar heb je bijvoorbeeld toch nog vragen over de inhoud van het train de trainer programma? Bel dan gerust naar +31 6 11 02 55 21 of stuur een mail naar maurits@misterbrainstorm.nl.

website-maurits-img-sep