Brainstorming workshop: brainstorm organiseren Amsterdam

website-maurits-img-sep

Leer professioneel brainstormen tijdens een brainstormsessie

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Met een goed geleide brainstormsessie doorbreek je die vaste patronen en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Professioneel brainstormen zorgt voor nieuwe inzichten, ideeën, oplossingen en concepten waar je direct mee aan de slag kunt. De brainstormsessies zijn snel, kort en daardoor bijzonder effectief. Tijdens mijn brainstorm workshop worden verfrissende en creatieve denktechnieken aangedragen. Zo gaat de creativiteit bij iedere deelnemer stromen en kom jij tot baanbrekende oplossingen voor je probleem!

Lees verder

Waarom brainstormen?

Brainstorm is heel geschikt voor grote groepen van 100 plus deelnemers. Met grote groepen samen ideeën verzinnen brengt energie, worden de ideeën door iedereen verzonnen en gedragen én draag je met elkaar uit een creatieve organisatie te zijn.

Een brainstorm begeleid ik vaak als onderdeel van een heidag, beleidsdag of conferentie. Zoek je meer iets voor een kleine groep van 8 tot 12 deelnemers, bekijk dan mijn creatieve workshop.

Inklappen

Brainstorm workshop: dit ga je leren

Creatief denken zodat je creatieve concepten kunt ontwikkelen;

Beoordelen van creatieve ideeën en concepten;

Resultaatgericht werken met creatieve invloeden;

In korte tijd veel nieuwe ideeën ontwikkelen;

Creatieve ideeën verzinnen en uitwerken samen met je team.

Brainstorm organiseren: welke thema’s zijn geschikt?

Een goed idee begint met een geweldig probleem. Daarom kun je bij mijn brainstorming workshop altijd een eigen case aanbrengen die opgelost moet worden. Dat kan een propositie zijn voor een product of dienst die nog scherp gesteld moet worden. Of een goede activatie voor een merk, retentiemarketing, het bereiken van doelen op een event, promotie of sponsoring voor een maatschappelijk doel. Een brainstorm organiseren is dus altijd een goed idee!

Brainstorming workshop: voor wie geschikt?

Mijn brainstorm workshop is uitermate geschikt voor beginnende én ervaren projectmanagers, communicatiemanagers, accountmanagers en contentmanagers. Kortom: als communicatie een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden is, dan is een brainstorm organiseren bij Mister Brainstorm ook voor jou van toegevoegde waarde!

website-maurits-img-sep

Investering brainstorm workshop Amsterdam

Een brainstorm organiseren is heel eenvoudig. Brainstormen duurt 1,5 tot 2 uur in groepsgroottes van 50 tot 100+ mensen. Helemaal afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. De voorbereiding op de brainstormsessie gaat per telefoon. De totale investering bedraagt € 2.500,-.

Brainstorm Amsterdam of bij jou op locatie

Een brainstorm Amsterdam organiseren? Of liever bij jou op locatie? De brainstorm workshop vindt plaats op een locatie naar keuze.

Aanpak brainstorming workshop

Ter voorbereiding op de brainstorm workshop stel ik, in samenwerking met de opdrachtgever, het probleem vast in een briefing. Tijdens de brainstorm stemmen we die nog af met de deelnemers. Vervolgens maken we een startvraag en open ik de vloer voor alle creatieve potentie van de groep. Binnen no-time zijn er veel ideeën, kiezen we degene met de meeste potentie en slijpen we ze fijn tot de 3 allerbeste concepten. Deze worden aan elkaar gepitcht, en rijp gemaakt voor interne presentaties. Door een brainstormsessie ontstaan dus de mooiste oplossingen!

Lees verder

Dagindeling brainstormsessie

Een brainstorm met een grote groep duurt niet lang, maar brengt wél heel veel ideeën op. De leidinggevende of opdrachtgever stelt de groep in het kort een creatieve vraag. De deelnemers in de groep schrijven de ideeën zelf op Post-its en die worden in clusters van soorten oplossingen geplakt aan een grote wand. Ik stuur de groep naar steeds nieuwe denkrichtingen en laat de wind waaien door de hersenen van de mensen. Nadat de groep een paar honderd creatieve ideeën heeft verzonnen deel ik stickers uit. Vervolgens kiest de groep zelf de beste ideeën om uit te gaan werken tot eindproducten.

Inklappen

Creatief denken stimuleren? Neem contact met mij op

Tijdens de brainstorm genereren we inspirerende ideeën. Heb je nog vragen over brainstorming of de brainstorm training? Bel dan gerust naar +31 6 11 02 55 21 of stuur een mail naar maurits@misterbrainstorm.nl.

website-maurits-img-sep