Brainstorm pinkwashing primair onderwijs

Maurits Brans
10 mei 2023
Voor mijn master Crossover Creativity aan de Hogeschool van de Kunsten HKU organiseer ik brainstorms met reclamemakers en onderwijzers en schooldirecteuren om samen ideeën te hoe we een veilig klimaat kunnen creëren voor homoseksualiteit in het primair onderwijs.

Sinds 2 jaar doe ik een experiment op een basisschool in de Pijp in Amsterdam om homopositieve energie te blazen in de klassen. Spelenderwijs leren praten over je vooroordelen over wat man/vrouw-zijn betekent.

Het boven water krijgen van je vooroordelen, want ze zijn zo impliciet aangeleerd dat je het meestal niet door hebt. En daar kan niemand iets aan doen, maar je kunt ze wel expliciet leren maken, of er bewust van worden, door mijn actieve les.

Momenteel betrek ik bij GGD, Rutgers en COC bij dit proces om weer nieuwe input te leveren voor creatief lesmateriaal voor het primair onderwijs. Mijn drive is groot voor het creëren van een klimaat waar jongens in vrijheid verliefd kunnen worden op bomen en buurjongens!